Vaginale schimmel behandeling

Er zijn gelukkig veel effectieve middelen die u kunt gebruiken tegen Candida om hiermee een vaginale schimmel te behandelen, zowel reguliere middelen als natuurmiddelen. Wanneer een arts vaginale schimmelinfectie signaleert schrijft hij of zij vaak schimmeldodende medicatie voor, zoals anti-schimmel crèmes, schimmelwerende shampoos en/of schimmeldodend mondwater. Het voordeel van deze medicijnen is dat ze snel en effectief kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn Nystatine, Trisporal en Diflucan. Deze kunnen de symptomen verhelpen met als nadeel dat ze vaak een belasting vormen voor de lever, ook de "goede bacteriën" vernietigen en alleen de symptomen aanpakken.

 

Als de symptomen vervolgens verdwijnen denken veel mensen dat ze genezen zijn van Candida omdat ze in de vaginale omgeving zijn gedood. Maar met deze symptoombestrijding word de onderliggende oorzaak niet aangepakt, vaak keren de symptomen snel terug zodra met de medicatie wordt gestopt. Gelukkig komen steeds meer artsen tot dit inzicht en onderkennen dat een Candida infectie niet het gevolg is van een plaatselijke wildgroei van schimmels maar dat de oorzaak van Candida heel gecompliceerd kan zijn. In de natuurgeneeskunde wordt hierdoor veel gewerkt met basische voedingsextracten die werkzaam zijn tegen candida infecties door het immuunsysteem te ondersteunen en de zuur-base balans van het lichaam te herstellen. Het noodzakelijk aandacht te besteden aan de darmflora om vaginale schimmels van binnenuit te bestrijden.

Alhoewel het hoofdzaak is om de verzuring van binnenuit tegen te gaan zijn er ook andere producten waarmee de candida en verzuring van buitenaf aangepakt kan worden: basische crème en basisch badzout.

 

Natuurgeneeskundige middelen werken minder agressief. U kunt ze dus meestal lange tijd blijven nemen. Ze zijn bijna altijd zonder recept verkrijgbaar in vakdrogisten, gezondheidwinkels, reformwinkels en enkele apotheken. Het voordeel is dat ze de natuurlijke balans van het lichaam helpen herstellen. Daarnaast is een voedingsaanpassing een belangrijke maatregel die hand in hand moet gaan met het gebruik van zuur-base ondersteunende middelen.

 

Lees meer over het herstellen van de zuur-base balans >>>

Start de gratis verzuringstest

 

Controleer of u een verhoogde kans heeft op verzuring van het lichaam.

 

Start de test >>>