Candida Dieet
Groenten zijn essentieel in het Candida dieet vanwege hun ontzurende werking en laag suikergehalte. Daarbij versterken groenten de gezonde bacteriën in de darmen en herstellen de zuurgraad van het lichaam. Het aanpassen van de voeding is volgens de natuurgeneeskunde een belangrijke maatregel. Candida leeft op suiker en verzurende voeding, dus door minder suikers te consumeren en te letten op de zuurgraad. Hiermee ontneemt u de candida zijn voedingsbron.
Voeding om te vermijden bij candida:
- Suiker of suikerhoudende producten.
- Wit brood, toast, beschuit etc. waar gist in zit.
- Broodbeleg als ham, worstsoorten, oude en belegen kaas, zoetigheid, kant-en-klaar broodbeleg.
- Geraffineerde koolhydraten, dus geen witmeelproducten.
- Schimmelhoudende producten, zoals champignons, schimmelkaas e.d.
- Zoet fruit, zoals meloenen, peren, aardbeien, bananen, druiven (zuur smakend fruit mag wel).
- Varkensvlees.
- Alles in blik.
- Melk, melkproducten; koffie, suikerhoudende frisdranken; alcoholische dranken.
Wat past wel goed in het candida dieet:
- Walnoten, amandelen en hazelnoten (ongebrand).
- Roggebrood, knäckebröd, rijstwafels, maiswafels, gierstwafels, zuurdesem brood.
- Kwark (Biogarde).
- Citroenen, grapefruit, zure appels, tomaten, avocado's, papaja, aalbessen, bosbessen, blauwe bessen.
- Budwigpap (magere, rechtsdraaiende kwark met gekneusd lijnzaad).
- Sinaasappels, zwarte bessen, mandarijnen. (niet te rijp)
- Rauwkost, vooral groenten met veel vezel en weinig koolhydraten.
- Biogarde-drink.
- Kruidentheeën (met name ontzurende thee)
- (Basisch) Mineraalwater.
- Tomaten-, grapefruit-, citroen- en groentesap, en andere vers geperste sappen, mits niet zoet
Als u precies wilt weten welke voeding van invloed is op candida kunt u gratis contact opnemen met één van onze deskundigen.