Het verhaal van Marieke

Ik ben Marieke 42 jaar oud en moeder van twee kinderen. Sinds mijn tweede bevalling had ik last van een vaginale schimmelinfectie. Deze schimmelinfectie beheerste mijn hele leven. Ik ging van te voren altijd graag naar het zwembad omdat ik door regelmatig zwemmen fit blijf. Dit kon ik nauwelijks meer doen.

 

Ook bij het vrijen met mijn man had deze infectie een grote invloed. Wij waren bang dat mijn man ook een schimmelingectie zou krijgen en daarom was ons seksleven gelijk nul. Dit was niet echt bevorderlijk voor onze relatie. Ik had heel veel jeuk wat ik ontzettend onaangenaam vond. Via mijn vriendinnen hoorde ik dat enkele van hun ook hetzelfde probleem hadden. Een van hun was inmiddels van haar infectie af. Zij vertelde mij over het zuur-base evenwicht. Dit was een gouden tip.

 

Een wereld ging voor mij open. Ze had het over druppels en poeder voor het bad. Ik was ondertussen zo wanhopig dat ik dacht wat heb ik nog te verliezen. Ik ben toen naar een reformhuis gegaan en heb de middelen voor ontzuren gekocht. Ik had ook teststrips voor het meten van mijn urine gekocht waaruit bleek dat ik inderdaad heel zuur was. Ik heb toen regelmatig de zuurgraad van mijn urine gemeten.

 

Na enkele weken was ik van mijn vaginale schimmels af. Mijn zuurgraad is van ph 5 naar 6,5 gestegen. Ik ben zo blij dat ik nu van deze vervelende kwaalt af ben. Ben weer lekker aan het zwemmen en ons seksleven hebben we gelukkig weer terug.

 

Lees meer ontzuren ervaringen >>>